27. april 2023 12:15

Eljbert Krasnići: Prethodne vlade donele su tri odluke u vezi sa Upravljačkim timom ZSO

Izvor: TANJUG

podeli vest

Eljbert Krasnići: Prethodne vlade donele su tri odluke u vezi sa Upravljačkim timom ZSO

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

PRIŠTINA - Prištinski ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići saopštio je da su prethodne vlade donele tri odluke u vezi sa “Upravljačkim timom za izradu Statuta Zajednice srpskih opština”.

“Da vas obavestim da za ovaj tim postoje ukupno tri odluke Ministarstva lokalne samouprave tri različite vlasti, koje su zasnovane na Briselskom sporazumu iz 2013. godine. Prva odluka doneta je u junu 2013. godine, za vreme Tačijeve vlade. Druga odluka doneta je u junu 2016. godine, za vreme Mustafine vlade. Treća odluka doneta je u septembru 2020. godine, za vreme vlade Hotija”, naveo je Krasnići.

Tvrdi da su od početnog sastava samo dva člana ostala nepromenjena.

“Igor Kalamar i Dejan Radojković su ostali stalni članovi. Dva su se konstantno menjala. Danijela Vujičić je najmlađi član ovog tima, prema odluci iz 2020. godine. Ujedno je imenovana i za koordinatora Upravnog tima”, naveo je Krasnići.

Prema njegovim rečima, šesta tačka odluke iz 2020. godine predviđa da Upravljački tim koordinira i izveštava o svojim aktivnostima ministru lokalne uprave, ističući da je u utorak 18. aprila, kao ministar, poslao poziv na sastanak ovoj grupi, ali da odgovora nije bilo.