10. maj 2023 15:24

Aleksandar Martinović: Vrnjačka Banja je uvrhu po organizovanosti i uslužnosti građanima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Martinović: Vrnjačka Banja je uvrhu po organizovanosti i uslužnosti građanima

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

VRNJAČKA BANJA - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je prilikom posete Vrnjačkoj Banji da ta opština spada u sam vrh po ogranizovanosti, angažovanosti, ali i uslovima koji su na raspolaganju građanima za sve vrste pomoći i usluga.

Nakon obilaska zgrade opštine i Jedinstvenog upravnog mesta u koje je resorno ministarstvo uložilo 4,2 miliona dinara, napravljenog po najsavremenijim standardima, ministar Martinović je istakao da je Vrnjačka Banja najbolji primer efikasnog rada svih službi u jedinici lokalne samouprave, a sa druge strane svakako je postala regionalni turistički centar zahvaljujući odličnoj saradnji sa svoim državnim institucijama.

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović zahvalio se ministru Martinoviću na pomoći i podršci u realizaciji projekta koji meštanima vrnjačke opštine omogućava da na jednom mestu završi sve administrativne poslove.

Ugovor o dodeli sredstava iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa opštinama i gradovima potpisan je u februaru ove godine.

Ministarstvo je opredelilo 490 miliona dinara za najrazličitije, uglavnom infrastrukturne projekte za lokalnu samoupravu širom Srbije.

U Srbiji trenutno funkcioniše 38 jedinstvenih upravnih mesta, dok je po rečima ministra Martinovića, planirano da do kraja godine bude otvoreno još njih 18.

Ukazao je na to da je veliki uspeh to što se pokazalo da građani brže ostvaruju prava u onim mestima koji imaju Jedinstveno upravno mesto.