11. maj 2023 13:09

Prištinski ministar lokalne samouprave sastao se sa novim gradonačelnicima opština na severu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prištinski ministar lokalne samouprave sastao se sa novim gradonačelnicima opština na severu

Foto: shutterstock.com/Zarko Prusac, ilustracija

PRIŠTINA - Ministar administracije i lokalne samouprave privremenih porištinskih institucija Eljbert Krasnići sastao se danas sa novoizabranim gradonačelnicima četiri opštine na severu Kosova i Metohije - Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

"U pratnji pomoćnika premijera, Arte Beriše, poželeo sam dobrodošlicu novim gradonačelnicima izabranim u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan. Čestitao sam Erdenu, Ljuljzimu, Izmiru i Ijiriju na njihovoj novoj odgovornosti i zadatku. Ministarstvo za adminictraciju i lokalnu samupravu će biti u koordinaciji sa predsednicima i izabranim odbornicima u konstituisanju opštinskih organa, u rokovima određenim zakonom", napisao je Krasnići.

Na lokalnim izborima održanim 23. aprila na severu Kosova i Metohije koje su Srbi bojkotovali pobedu su sa minimalnim osvojenim glasovima odneli Albanci.

U Severnoj Mitrovici i Leposaviću predsednici Opština su kandidati Pokreta Samooopredeljenje Erdan Atić i Ljuljzim Hetemi, sa druge strane, gradonačelnici Zvečana i Zubinog Potoka su kandidati Demokratske partije Kosova Iljir Peci i Izmir Zećiri.

Erdan Atić osvojio je 553 glasa, Ljuljzim Hetemi 100, Iljir Peci 114 i Izmir Zaćiri 195.

Glasalo je samo 1.567 birača od ukupno 45.095, ili 3.47 odsto.