13. maj 2023 18:18

Jevtić: Nisam očekivao politizaciju protesta, nju podržavaju Trajković i Rašić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jevtić: Nisam očekivao politizaciju protesta, nju podržavaju Trajković i Rašić

Foto: Tanjug TV

PRIŠTINA - Potpredsednik Srpske liste i predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić izjavio je danas da ''nije očekivao politizaciju'' tragedija u Beogradu i Mladenovcu, kao i da tu politizaciju ''podržavaju Rada Trajković i Nenad Rašić''.

Jevtić je u objavi na svom nalogu na Fejsbuku napisao da se ni Trajković ni Rašić nisu pojavili na protestu 8. januara u Štrpcu koji su bili organizovani zbog napada na dvojicu srpskih dečaka.

''Ta činjenica najbolje opisuje njih i njihove ciljeve'', ocenio je Jevtić.

Komentarišući protest ''Srbija protiv nasilja'' koji su juče u Beogradu organizovali pripadnici dela opozicije, on je napisao da ''velika većina građana'' koji su bili na protestima, nije došla zbog politike.

''Duboko nas je pogodila tragedija u Beogradu i selima pored Mladenovca i Smedereva. Velika tragedija na koju niko nije ostao ravnodušan. Tugovali smo i tihovali u tom zajedničkom bolu. Međutim politizacija tih događaja je nešto što nismo očekivali. I kada vidim da se tim povodom oglašavaju Rada Trajković, Nenad Rašić i podržavaju politizaciju tragedija koje su se nedavno dogodile, onda je sve više nego jasno, jasna je pozadina tih skupova. Verujem da velika većina građana koji su bili i juče i u ponedeljak na ulicama Beograda je tu zaista došla ne zbog politike, nikako zbog onih političkih lešinara koji tragediju zloupotrebljavaju”, navodi se u Jevtićevoj objavi.

Istakao je da njima ''nije cilj da se bore protiv nasilja već namera da predsednika Srbije Aleksandra Vučića smene sa vlasti''.

''Nije njima cilj niti namera ”borba protiv nasilja”, već jedino kako da, ne birajući sredstva, predsednika Vučića smene sa vlasti. I dok se opozicija u centralnoj Srbiji bori da na taj način dođe na vlast, ovaj dvojac sa kormilarom u liku Aljbina Kurtija priželjkuje da Vučića nema jer bi tako svom kormilaru olakšali posao", naveo je Jevtić.

On je napisao da je "deo tog posla ono što se od kada je Kurti došao na vlast Srbima na Kosovu dešava - napadi, ranjavanje Srba, ugnjetavanje, otimanje zemlje srpskim domaćinima na severu Kosmeta, hapšenja i protivpravno pritvaranje Srba".

"Velika, ogromna većina Srba protivi se upravo metodama i politici, delovanju Rade i Rašića i onih koji oni u vidu opozicije u centralnoj Srbiji podržavaju”, dodao je Jevtić.