20. maj 2023 10:56

Đorđe Milićević uručio knjige i trenerke srpskim đacima u Budimpešti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević uručio knjige i trenerke srpskim đacima u Budimpešti

Foto: TANJUG/Ministarstvo bez portfelja/ Tomica Bulatović

BUDIMPEŠTA - Ministar bez portfelja zadužen za oblast odnosa s dijasporom Đorđe Milićević uručio je danas đacima Srpskog obrazovnog centra "Nikola Tesla" u Budimpešti knjige i komplete trenerki za košarkaški i odbojkaški tim.

Milićević je đacima poručio da trenerke nisu obične, jer su na njima odštampane srpske trobojke, simbol naše pripadnosti, ponosa i zajedništva, navodi se u saopštenju kabineta ministra.

Dodao je da one simbolizuju njihovu vezu sa Srbijom i predstavljaju podršku članovima sportskih klubova u okviru ovog obrazovnog centra.

Ministar je čestitao đacima koji su osvojili brojne medalje na takmičenjima u Mađarskoj i istakao da želi da se oni osećaju da su deo velike srpske sportske porodice, bez obzira na to gde se nalaze.

"Svi vas u Srbiji podržavamo i verujemo u vas", naglasio je Milićević i pozvao ih je da se prijave za učestvovanje u sportskim letnjim kampovima koji se za mlade iz dijaspore organizuju tokom jula i avgusta u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ovi kampovi mogu im pružiti nezaboravno iskustvo i omogućiti da upoznaju svoju matičnu zemlju na jedinstven i inspirativan način i da je još više zavole kroz druženje sa vršnjacima.

Ministar se u Budimpešti sastao i sa direktorom Srpskog obrazovnog centra "Nikola Tesla" Jovankom Lastić, ambasadorom Srbije u toj zemlji Ivanom Todorovim i rukovodstvom Srpske samouprave u Mađarskoj, krovne organizacije koja okuplja naše sunarodnike, sa kojima je dogovorio njihovo učešće na "Vidovdanskom saboru dijaspore" koji će biti održani 1. i 2. jula u Beogradu, dodaje se u saopštenju.