26. maj 2023 12:14

BOSS: Srbija je zemlja svih svojih građana, podrška politici mira predsednika

Izvor: TANJUG

podeli vest

BOSS: Srbija je zemlja svih svojih građana, podrška politici mira predsednika

Foto: Shutterstock.com/Tatohra, ilustracija

BEOGRAD - Srbija je zemlja svih svojih gradjana, jednakih šansi za sve, dovoljno prostrana za sve naše planove i ambicije, u kojoj će se radjati i živeti naša deca, saopštio je danas Bošnjačko srpski savez (BOSS) i naveo da u njoj ima mesta i za republikance i monarhiste, konzervativce, liberale i socijaliste, pravoslavce, muslimane, katolike i sve druge konfesije.

"Ona je zemlja u kojoj ima mesta za većinski i za manjinske narode, zemlja u kojoj ima mesta i za vlast i za opoziciju. E to je naša Srbija nade", naveli su iz BOSS i istakli da su proteklih godina zajedno radjene velike stvari, kao što su auto-put, gasovod, rešavani ekološki problemi, zaposljavanje, povećan stepen ostvarivanja manjinskih i ljudskih prava.

Iz BOSS dodaju da su stvari ipak daleko od idealnih i da mora jos puno da se radi kako bi sandžačke opštine po razvoju dostigle ostatak zemlje te da je preduslov za sve planove da se sačuva mir i stabilnost u Srbiji.

"Mi smo prijatelji i kad je dobro i kad se suočavamo sa izazovima. Kada se nasa zemlja suočava sa jednom od najvecih tragedija nove istorije, kada se spolja i iznutra vrse ogromni pritisci, više nego ikad nam je potrebno jedinstvo, kako bismo sačuvali nasu zemlju od onih koji zele da je uruše. Zato puna podrška politici mira predsednika", navodi se u saopštenju Bošnjačko srpskog saveza.