30. maj 2023 14:47

Milićević i Klokić izrazili spremnost za saradnju Republike Srpske i Srbije oko dijaspore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević i Klokić izrazili spremnost za saradnju Republike Srpske i Srbije oko dijaspore

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA DIJASPORU/ RADE BEGOVIĆ

BANJALUKA - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, razgovarao je danas u Banjaluci sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem.

Dvojica ministara razmenila su iskustva u oblasti odnosa sa dijasporom i izrazili spremnost za buduće zajedničke aktivnosti u projektima koji se tiču saradnje sa dijasporom.

"Srbija i Republika Srpska su jake samo kad su jedinstvene. I ovaj naš današnji sastanak i spremnost da sarađujemo u oblasti kojom se bavimo pokazuje naše jedinstvo i opredeljenost da se zajedno borimo za jačanje naših odnosa, ali i napredak i jedinstvo naših sunarodnika bez obzira gde žive", istakao je Milićević.

Naglasio je da postoji veliki potencijal za saradnju u oblastima obrazovanja, kulture, preduzetništva i investicija.

"Naša dijaspora poseduje ogromno znanje, veštine i resurse koje možemo iskoristiti za prosperitet naših zemalja. Stoga, zajednički rad na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, olakšavanje povratka naših građana iz dijaspore i pružanje podrške njihovim investicijama mogu imati značajan uticaj na naš razvoj", saglasila su se dvojica ministara.

Oni su izrazili uverenje da je saradnja ključna za budući razvoj i jačanje veza naše dijaspore i sa Srbijom i sa Republikom Srpskom.

"Spremni smo da zajedno radimo na ostvarenju naših ciljeva i da našim građanima pružimo bolju budućnost", saglasili su se dvojica ministara.

Milićević u Banjaluci je održao i neformalni sastanak sa Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske, navodi se u saopštenju

Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.