16. decembar 2022 13:29

Supruga uhapšenog bivšeg policajca Trajkovića: Nemam nikakvih informacija o mužu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Supruga uhapšenog bivšeg policajca Trajkovića: Nemam nikakvih informacija o mužu

Foto: Print screen/TV Most

KOSOVSKA MITORVICA - Supruga uhapšenog bivšeg kosovskog policajca Slađana Trajkovića, Suzana izjavila je danas da joj je rečeno da je njen muž uhapšen zbog ratnih zločina i da je prebačen u Prištinu, ali da nema nikakvih drugih informacija o njemu.

"Jutros me je kontaktirao advokat iz Koordinacionog tela. Krenuo je za Prištinu i odneće mu lekove, ne znam da li će dopustiti", navodi Suzana Trajković.

 

Ona naglašava da je njen muž dijabetičar koji ima i cirozu jetre, a da kod sebe nema nikakvih lekova.

"Ćerka i ja smo sinoć oko 21.30 bile u južnom delu u stanici. Bili su jako drski, isterali su nas napolje, čekali smo nekih pola sata, a onda je izašao jedan policajac koji je rekao da je uhapšen, prebačen u Prištinu i da mu je određen pritvor od 48 sati", rekla je Suzana Trajković za TV Most.

Ona ističe da njen muž nije počinio nikakav žločin, da je 2013. integrisan u kosovsku policiju, a da je optužen za ratni zločin tek kada je skinuo uniformu.

Kaže i da je jutros u 8 sati bila u kancelarijama Euleksa i Kfora, ali da tamo nije bilo nikoga.

"Imam samo jedno pitanje za međunarodnu zajednicu, Kfor i Euleks: šta oni uopšte rade ovde? Čija prava brane, jer Srba ne brane i to se vidi. Pre dva, tri dana uhapšen je Pantić, juče moj suprug, sutra će neko drugi. Dokle više ovaj teror nad Srbima, ovo je neizdrživo", poručuje Suzana Trajković.

Ona dodaje da je njena porodica već jednom, 1999. godine otišla sa ognjišta, jer ime je tamo sve popaljeno.

"Odavde ne idemo, šta god da bude", ističe Suzana Trajković.

Kosovska policija je potvrdila da je Slađan Trajković uhapšen zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Vučitrnu 1999. godine.

Kako se navodi, on je uhapšen na osnovu izjava svedoka da je umešan u taj slučaj.