10. jun 2023 11:55

Milan Đurić: U zdravstvo Novog Sada od 2012. uloženo 11,3 milijarde dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: U zdravstvo Novog Sada od 2012. uloženo 11,3 milijarde dinara

Foto: Tanjug video, arhiva

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, sa saradnicima, i direktor Doma Zdravlja Novi Sad, Veselin Bojat, obišli su danas završne radove na Domu zdravlja na Vidovdanskom naselju.

 

To je 31. objekat primarne zdravstvene zaštite u gradu, površine 1.045 kvadratnih metara i u njega je uloženo 207 miliona dinara za građevinske radove i 81 milion za opremanje, uključujući i najsavremeniju medicinsku opremu.

"Plan nam je da u Veterniku nađemo parcelu i to je naredni poduhvat, da počnemo da radimo tamo sledeće godine Dom zdravlja jer se to naselje veoma proširilo i to su nam građani tražili. Razvijamo svaki deo Novog Sada, samo u Vidovdansko naselje uložili smo 1,3 milijarde dinara, a u celokupno zdravstvo u gradu od 2012. godine 11,3 milijarde", rekao je Đurić.

 

Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju biće dostupan za 25.000 ljudi koji, osim u tom delu grada, žive i u naseljima Klisa i Slana Bara.

Radovi bi trebalo da budu završeni za šest nedelja i tada će biti primljeni prvi pacijenti, kažu nadležni.

"Ovde će biti zaposleno 46 medicinskih radnika, na godišnjem nivou pružaćemo 25.000 medicinskih usluga sa najsavremenijom opremom na kojoj mogu da nam pozavide mnoge opšte bolnice u Srbiji. Prilikom polaganja kamena temeljca stavili smo vremensku kapsulu sa Hipokratovom zakletvom mladih medicinskih radnika kako bismo pokazali da stvaramo uslove da ostanu ovde jer gradimo najsavremenije objekte, pa ne moraju da idu u inostranstvo", izjavio je direktor Doma zdravlja, Veselin Bojat.

 

Gradonačelnik Đurić je potom obišao i štampariju "Školska knjiga", koja od 20 zaposlenih, zapošljava 15 osoba sa invaliditetom, a zatim razgovarao i sa sugrađanima u Mesnoj zajednici "Vidovdansko naselje".