15. jun 2023 17:10

Gašić: Porodica Stanike Gligorijević može da dođe i vidi snimke, nema slučaja Doljevac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gašić: Porodica Stanike Gligorijević može da dođe i vidi snimke, nema slučaja Doljevac

Foto: Parlament.rs video

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ponovo je danas pozvao porodicu poginule Stanike Gligorijević da dođu i pregledaju snimke nesreće sa naplatne rampe Doljevac i dodao da mogu da povedu i advokata.

"Iako je sve završeno, sudski proces je gotov i čovek je pravosnažno osuđen zbog te nesreće, mogu da pogledaju snimke sa sve četiri nadzorne kamere na toj rampi. Oni iovako moraju da se čuvaju u storidžima 'Srbija puteva' narednih 10 godina. Pozivam ih da dođu i sa advokatom. Nemam ništa protiv toga mogu da dođu sa bilo kim s kim žele. Nemam ništa protiv ni da veštače taj snimak, samo da jednom stavimo tačku na tu priču od dva minuta", rekao je Gašić u skupštini Srbije.

 

Tokom skupštinske rasprave o inicijativi grupe poslanika opozicije za njegovu smenu, Gašić je rekao da ne postoji slučaj "Doljevac i dva minuta snimka", kao ni "Jovanjica" ili "helikopter", već da su to, kako je rekao, lažne priče i još jedan pokušaj opozicije da isfabrikuje afere prema preporuci njihovih stranih savetnika.

Rekao je da je već pozivao porodicu Stanike Gligorijević da dođu i vide snimak, ali da su bili sprečeni.

Dodao je da je policija predala tužilaštvu i sudu sve što su tražili.

"Ako nas nazivate lažovima, ne možeete da nazivatima lažovima ljude koji su radili na naplatnoj rampi, policajce koji su vršili uviđaj, ekipe hitne pomoći koje su došle", rekao je Gašić.