19. jun 2023 13:50

Majka uhapšenog Nemanje Vlaškovića: Nas ovde mogu da nišane i hapse, moj sin je nevin

Izvor: TANJUG

podeli vest

Majka uhapšenog Nemanje Vlaškovića: Nas ovde mogu da nišane i hapse, moj sin je nevin

Foto: Tanjug video

LEPOSAVIĆ - Majka uhapšenog Nemanje Vlaškovića, Milica Vlašković, poručila je sa skupa podrške uhapšenim Srbima u Leposaviću, da njen sin nije kriv i da je samo mirno izražavao protest zbog nametanja sile iz Prištine.

Ona je na protestu poručila da sada veruje samo u Božiju pravdu.

 

"Vi znate, zna Bog, ali znaju i oni, moj sin je samo, kao časni sin svog naroda, izrazio miran i dostajanstven protest i nesalganje protiv sile koja nam je nametnuta. Svaka optužba i laž koja je izrečena protiv mog deteta je teška i preteška. On je izrazio miran protest, na šta ima pravo svaki čovek na svetu, ali nažalost nas ovde mogu da nišane, hapse. Moje dete nije krivo, moj sin je nevin, nevina su deca, bojim se da ovde nije kraj", rekla je Vlašković.

Skupu podrške u Leposaviću prisustvovao je veliki broj ljudi. Samo u protekla tri dana uhapšena su tri lica, Nemanja Vlaškovića, Dalibor Spasić i Uroš Vukašinović.

Njih privremene prištinske institucije terete za navodne napada na albanske novinare.

Okupljeni u Leposaviću nosili su transparente "Stop nasilju", "Srbi hoće mir", "Ne tucite nam decu" i "Ovo je naša zemlja, ostavili su nam je preci".

Skup podrške i protesna šetnja uhapšenima Dušanu Obrenoviću, Radošu Petroviću i Milanu Lunetu Milenkoviću održan je i u Kosovskoj Mitrovici, a okupljeni su krenuli u šetnju do Zvečana.

Od početka krize na severu Kosova i Metohije u pritvorskim jedinicama nalazi se šestoro Srba.