22. jun 2023 14:50

Hil o ''Platinastom vuku'': Sjajno je kada srpske i američke snage rade rame uz rame

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hil o ''Platinastom vuku'': Sjajno je kada srpske i američke snage rade rame uz rame

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da zajedničke vežbe poput ''Platinastog vuka'' služe da osnaže partnerstva i pomognu vojskama da osiguraju mir i sigurnost u svetu.

''Sjajno je videti srpske i američke snage kako rade rame uz rame i uče jedni od drugih. Pozivam Ministarstvo odbrane i Vojsku Republike Srbije da radimo i više'', napisao je Hil na svom nalogu na Tviteru, objavivši takođe i video snimak sa Dana visokih zvanica na međunarodnoj taktičkoj vežbi obučavanja "Platinasti vuk 23“.

Na vežbu, koja se održava u bazi ''Jug'' kod Bujanovca, stigao je danas i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

"Na ovogodišnjoj vežbi učestvuje oko 600 pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Grčke, Italije, Mađarske, Rumunije, Severne Makedonije i Slovenije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dan visokih zvanica vežbe "Platinasti vuk 23“, kako navode, predstavlja krunu zajedničke obuke pripadnika oružanih snaga 10 zemalja koja se završava vežbom koja prikazuje taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama sa upotrebom neubojite sile.