27. jun 2023 12:20

Dekan Fakulteta organizacionih nauka: Dva ključna razloga interesovanja za FON su uslovi za studiranje i zaposlenje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dekan Fakulteta organizacionih nauka: Dva ključna razloga interesovanja za FON su uslovi za studiranje i zaposlenje

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Dekan Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu Milan Martić izjavio je danas za Tanjug da su dva ključna razloga za porast interesovanja za upis na FON - odlični uslovi za studiranje i lako zaposlenje u struci.

Ističe da od 2.308 prijavljenih kandidata za upis na FON, 399 su vukovci, odnosno da 70 posto prijavljenih kandidata ima odličan uspeh, 29 posto ima vrlo dobar, a samo 1 posto ima dobar uspeh.

 

Dodaje da ove godine FON upisuje ukupno 980 studenata, od toga 460 na teret budžeta, a 520 u statusu plaća školarinu, na studijski program menadžment i organizacija se upisuje 390 studenata, a na informacione sisteme i tehnologije 590 studenata.

Kako objašnjava, od prošle školske godine otpočeti su inovirani studijski programi koji su značajno unapređeni u novoj akreditaciji, što znači da postoji 6 modula na studijskom programu informacioni sistemi i tehnologije, gde se studenti posle završene prve godine opredeljuju za modul, a na menadžmentu i organizaciji takođe ima 6 modula, ali se studenti posle završene druge godine opredeljuju na željeni modul.

Martić napominje da studenti na FON-u stiču moderna i interdisciplinarna znanja i nauče da povezuju znanje iz različite oblasti kako bi rešili praktične probleme, što je,kako kaže, razlog za veoma lako nalaženje posla u struci.

Dva ključna razloga za porast zainteresovanosti u poslednjih 10 godina za informacione tehnologije su, kako navodi, odlični uslovi za studiranje ali i zaposlenje.

Kaže da sa novom zgradom, FON pruža najbolje moguće uslove za studiranje, ukupno oko 600 računara u računarskim salama je na raspolaganju studentima, moderna biblioteka, kao posvećeni nastavnici i saradnici, što je garancija da će studenti prilikom završetka fakulteta imati dosta znanja kao i sposobnosti da ih povezuju.

"Promene je neophodno uvoditi, u kontinuitetu unapređujemo studijske programe, uvodimo nove module, nove studijske programe, na master smo uveli nekoliko studijskih programa, a planirano je i u narednom periodu da osvežavamo naše studijske programe i da ih unapređujemo" rekao je dekan.

Martić savetuje buduće studente da danas veruju u sebe, da skoncentrisano i pažljivo rešavaju zadatke, da ako naiđu na zadatak koji im pravi problem ostave ga za kasnije, i da u prvih sat vremena reše 7,8 zadataka tačno kako bi im to dalo sigurnost da urade i zadatke koji su im u početku predstavljali problem.