27. jun 2023 14:24

Konrad: Dovođenjem investitora i ulaganjem podržavamo Srbiju na putu ka EU

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konrad: Dovođenjem investitora i ulaganjem podržavamo Srbiju na putu ka EU

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VALJEVO - Ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad rekla je danas, na otvaranju nemačke fabrike Hansgrohe u Valjevu, da je Srbija povoljno poslovno okruženje i da ulaganjem u ekonomiju, kulturu i politiku u Srbiji, Nemačka podržava njen evropski put.

"Naša bilateralna saradnja, naša angažovanja u oblasti kulture, politike i ekonomije, vode nas ka jednom cilju koji nas sve povezuje, a to je da podržavamo Srbiju ka njenom evropskom putu, ka Evropskoj uniji”, istakla je nemačka ambasadorka.

 

Ona je navela da je dovođenje ove strane kompanije veoma važno za Srbiju i za saradnju sa Nemačkom, jer u Srbiju sada stižu nove tehnologije u ovoj oblasti.

"Ova kompanija unareduće i dualno obrazovanje. Ova investicija značajan je imput za Valjevo i region, jer će u narednim godinama da se otvori još 1.000 radnih mesta", kazala je Konrad.

Ambasadorka je naglasila da ova investicija vodi ka ključnom zadaktku, a to je zaštita životne sredine i održivost.

"Još nešto važno, investicija nas vodi ka održivosti. Kako bi sačuvali životnu sredinu, kompanija je investirala u postrojenja za prečišćavanje, u solarne panele koji su deo energetske tranzicije, koja i u Srbiji uzima sve više maha", rekla je Konrad-

Ambasadorka je naglasila da se u Valjevu, kao i u Srbiji, radi na programima koji doprinose unapređenju zaštite životne sredine, da se sprovode projekti u oblasti sistemskog daljinskog grejanja, nove stolarije, kako bi se štedela energije, kao i projekti u oblasti biomase.