2. jul 2023 22:28

Miloš Vučević: Poslednji pozdrav čika Đorđu, čuvaru istine od zaborava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević: Poslednji pozdrav čika Đorđu, čuvaru istine od zaborava

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević uputio je poslednji pozdrav čuvaru srpskog groblja "Zejtinlik" u Solunu Đorđu Mihailoviću, koji je preminuo danas u 96. godini.

"Poslednji pozdrav čika Đorđu, čuvaru istine o nama, čuvaru istine od zaborava Srbije! Bog da mu dušu prosti", naveo je Vučević na Instagramu.

Od Mihailovića se na Instagramu oprostio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

"'Ali čvrstu veru u pobedu krajnju nikad, ni za časak, izgubili nisu'. Počivaj u miru komandante večnog solunskog stroja!! Zahvalan za sve što si učinio za sene velikana srpska Vojvodina!", naveo je Mirović.

Oglasili su se i pojedini političari iz Crne Gore, uključujući lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića koji je istakao da je sa ponosom "slušao priče čika Đorđa o tome kako njegova porodica potiče iz Grblja i generacijama čuva Zejtinlik".

"Zato nam je uvek bilo drago što Mihailovići iz Boke Kotorske čuvaju ne samo srpsko groblje, nego i srpsko svetilište u Solunu. Čika Đorđe, nikada nećeš biti zaboravljen. Neka mu Gospod podari rajsko naselje", naveo je Mandić na Tviteru.

Poštu je odao i predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević koji je na Tviteru podelio pesmu posvećenu preminulom čuvaru "Zejtinlika".

Čuvar srpskog groblja "Zejtinlik" u Solunu Đorđe Mihailović preminuo je danas u 96. godini, saopštio je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.