3. jul 2023 14:38

Ministarka Miščević se sastala sa poslanicima Parlamenta Francuske, razgovarali o pregovaračkom procesu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Miščević se sastala sa poslanicima Parlamenta Francuske, razgovarali o pregovaračkom procesu

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević sastala se danas u Beogradu sa poslanicima parlamenta Francuske Lilianom Tangi i Pjerom Anri Dimonom sa kojima je razgovarala o trenutnom stanju pregovaračkog procesa Srbije, kao i o reformskom procesu koji se kontinuirano sprovodi.

Ona je istakla važnost i značaj koji i Narodna skupština Srbije ima na tom putu, kao i odličnu saradnju koje Ministarstvo za evropske integracije i Skupština Srbije imaju.

 

Ministarka je rekla da je od krucijalnog značaja za čitav region da se proces evropskih integracija ubrza, saopstilo je resorno ministarstvo.

Takođe, Miščević se osvrnula i na nedavno predstavljeni Novi plan razvoja za Zapadni Balkan, koji za cilj ima ubrzanje rasta i razvoja, što je u direktnoj relaciji sa boljim ekonomskim prosperitetom, koji bi svakako imao pozitivne implikacije i na proces evropskih integracija.

Tangi je rekla da je sa kolegom Dimonom u poseti regionu, sa namerom informisanja o toku pregovaračkog procesa, kako bi preneli sugestije Odboru za EU u parlamentu Francuske, sa ciljem unapređenja pregovora i bolje primene nove metodologije.