4. jul 2023 12:15

Bulatović poručio Gašiću: Glasaću protiv vaše smene, treba da dobijete pohvale

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bulatović poručio Gašiću: Glasaću protiv vaše smene, treba da dobijete pohvale

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Samostalni poslanik Dejan Bulatović poručio je danas ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, o čijoj se smeni raspravlja u parlamentu, da mu daje punu podršku i da neće glasati za njegovu smenu.

“Glasaću protiv vaše smene. Trebalo bi da dobijete sve reči pohvale za ono što ste uradili za Srbiju”, rekao je Bulatović u Skupštini Srbije.

Bulatović je u nastavku izlaganja kritikovao opoziciju, rekavši da je njegova prethodnica (Marinika Tepić) iznosila laži i manipulacije na konferencijama za novinare.

Bulatović je rekao da je Tepić govorila protiv institucija Srbije, te pomenuo izjavu o Srebrenici, i dodao da se u stranci u kojoj je bio potpredsednik (Stranka slobode i pravde) borio da se ona izvini srpskom narodu i da, kako je rekao, prestane da “truje” srpski narod.

“A u toj stranci je toliko trulo da je to strašno. Kada pogledam kolege iz opozicije sa moje desne strane, mogu da vam kažem da su desničari za njih gromade. Svi ti ljudi koji su šetali su na kraju shvatili da su zloupotrebljeni zato ih više nema na ulici”, rekao je Bulatović.

On je rekao i da sebi neće oprostiti što je bio potpredsednik “najlazljivije partije” koja postoji u zemlji, dodajući da je tada bio izmaniupulisan.

Poslanik “Moramo-Zajedno” Aleksandar Jovanović Ćuta je tokom obraćanja Bulatovića napustio svoje poslaničko mesto i došao do Bulatovića, odnosno do klupa iznad poslanika koji je govorio.

“Šta si ti sad došao? Kukavica najveća koja postoji. On misli da će me isprovociratu, jer stoji iza mene? Nisam se plašio ni najvećeg zla”, rekao je Bulatović.

Jovanović i Bulatović su po završetku obraćanja nastavili međusobnu raspravu.

"Jovanoviću, je l’ ste opet zaboravili gde sedite? Jovanoviću, da li me čujete? Hoćete da budete ljubazni i pristojni da sednete na svoje mesto? Prišli ste da se obračunavate verbalno. Nemojte da izazivate incidente”, poručio je Jovanoviću predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

U nastavku su predstavnici opozicije nastavili da govore o navodnim aferama koje pripisuju aktuelnoj vlasti poput Jovanjice.