20. decembar 2022 12:30

Vučić zamolio admirala Stjuarta Manča da NATO zaštiti srpski narod na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić zamolio admirala Stjuarta Manča da NATO zaštiti srpski narod na KiM

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu komandanta Komande združenih snaga NATO, admirala Stjuarta Manča, koga je zamolio da NATO zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 UN.

Vučić je s komandantom NATO razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji sa NATO u okviru politike vojne neutralnosti Srbije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i admiral Manč su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i NATO na različitim nivoima i saglasili se da je za jačanje međusobnog poverenja najvažniji redovan dijalog zvaničnika obe strane.

Vučić je naveo da pripadnici Kfora imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

„Želimo da vidimo mir i stabilnost više od svega. Molimo vas samo da zaštitite naš narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija“, istakao je predsednik Vučić.

Admiral Manč je zahvalio na dobroj saradnji Srbije sa Kforom i istakao da NATO ceni Srbiju kao partnera, pritom poštujući njenu vojnu neutralnost, navodi se u saopštenju.