16. jul 2023 14:39

Ministar odbrane tzv. Kosova: Bespilotne letelice Bajraktar nisu jedina oprema koju imamo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar odbrane tzv. Kosova: Bespilotne letelice Bajraktar nisu jedina oprema koju imamo

Foto: AP Photo/Virginia Mayo

PRIŠTINA - Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj izjavio je da su bespilotne letelice Bajraktar najnovija vrsta oružja koju je Priština kupila, ali da to nije jedina oprema koju ima.

Mehaj je, povodom nabavke dronova Bajraktar, koje je Priština kupila od Turske, na Fejsbuku napisao da to nije jedina oprema koju Priština ima, dodajući da se snabdevala i nastavlja svakodnevno snabdevanje kako bi podigla kapacitete.

"Projekti koji su u toku biće veliki koraci ka razvoju naše snage", napisao je Mehaj.

Prema njegovim rečima, tzv. KBS, sa, kako je naveo, "borbenim duhom nasleđenim od OVK" i savremenom opremom koja im se svakodnevno obezbeđuje, postaje, kako tvrdi Mehaj, "nepobediva vojska koja garantuje mir".

On takođe smatra da tzv. Kosovo treba da bude 33. zemlja članica NATO-a.

Premijer privremenih prištinskih instituicija Aljbin Kurti saopštio je ranije danas da je, kako je naveo, "vojska" tzv. Kosova dobila bespilotne letelice Bajraktar ​​TB-2 kupljene od Turske.

Prema Rezoluciji 1244 SBUN, jedina oružana formacija na prostoru KiM treba da bude KFOR, a tzv. OVK i druge naoružane grupe kosovskih Albanaca trebalo je da budu demilitarizovane.