23. jul 2023 13:12

Srpska lista: Priština ni danas neće podsetiti javnost na strašan zločin u Starom Grackom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista: Priština ni danas neće podsetiti javnost na strašan zločin u Starom Grackom

Foto: Tanjug/Srpska lista, arhiva

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska lista, povodom 24 godine od strašnog zločina u Starom Grackom, naglasila je da lideri institucija u Prištni kao po običaju ni danas neće podsetiti javnost na ovo stradanje nevinih Srba, kako bi sačuvali narativ da su samo Albanci žrtve a Srbi zločinci, u nadi da će se prolaskom vremena zaboraviti ovaj monstruozni zločin, a odgovorni nikada ne privedu pravdi.

"Nama ostaje da pamtimo, sećamo se i tražimo od međunarodne zajednice da zahteva od kosovskih institucija da pronađu i kazne počinioce ovog zločina, u nadi da se ovakav zločin nikada neće ponoviti", saopštila je Srpska lista.

Podseća da se danas navršavaju 24 godine od strašnog zločina u Starom Grackom, u kome je u jednom danu na svojim njivama ubijeno 14 Srba, žetelaca.

Za ovaj zločin, kao i za mnoge u kojima su stradali Srbi na Kosovu i Metohiji ni 24 godine kasnije niko nije osuđen i pored više dokaza.

U jednom danu, 14 srpskih civila je ubijeno u očigledno planskom i dobro organizovanom zločinu pred očima desetine hiljada vojnika KFOR-a i više hiljada UNMIK policajaca, navodi SL.

U ovom monstruoznom zločinu su stradala četiri člana porodice Janićijević - Slobodan, Mile, Momir i Novica, koji je imao samo 17 godina.

Ubijen je i Andrija Odalović, braća Jovica i Rade Živić, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović.

Sa željom da iznova i iznova nanose bol porodicama ubijenih groblje na kome su sahranjeni srpski žeteoci je više puta skrnavljeno, a nadležne institucije kao što nisu pronašle njihove ubice, nikada nisu pronašle ni one koji su skrnavili groblje na kome oni počivaju, naglasila je SL.