29. jul 2023 11:57

Vučić će se do godišnjice Oluje sastati sa trojicom predsednika, kao i sa zvaničnicima SAD-a i Velike Britanije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić će se do godišnjice Oluje sastati sa trojicom predsednika, kao i sa zvaničnicima SAD-a i Velike Britanije

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga narednih dana očekuju brojni sastanci - u Beograd danas stiže predsednik Ugande, a sledi poseta predstavnika SAD, kao i razgovor sa specijalnim izaslanikom Velike Britanje za Zapadni Balkan, a potom i njegov odlazak u Prohor Pčinjski sa predsednikom Severne Makedonije.

Predsednik Vučić je precizirao da u trodnevnu posetu Srbiji stiže predsednik Ugande Joveri Kagutu Museveni, a nakon toga u Beograd dolazi predstavnik SAD Džon Fajner.

Dodao je da 2. avgusta on i Stevo Pendarovski idu u Prohor Pčinjski, a da će dan nakon toga u Republici Srpskoj imati zvanične susrete sa rukovodstvom RS.

U Republici Srpskoj će 4. avgusta biti obeležena godišnjica operacije "Oluja", vojno-policijske akcije hrvatskih snaga, tokom koje je svoje domove napustilo više od 200.000 Srba.

"Nadam se da ću moći da odem, upalim sveću i položim cvet na Petrovačku cestu, rekao je predsednik Srbije i precizirao da posle toga ide u Prijedor na obeležavanje godišnjice "Oluje", prvi put u RS.