22. decembar 2022 18:29

Srđan Lalić: Belivuk i Miljković planirali da plate migrantu da raznese tržni centar Delta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srđan Lalić: Belivuk i Miljković planirali da plate migrantu da raznese tržni centar Delta

Foto: Shutterstock.com/Yavda, ilustracija

BEOGRAD - Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić danas je u Specijalnom sudu rekao da mu je Marko Miljković govorio da će postavljati bombe i eksploziv po zgradama, kao i da će ukoliko uhapse Veljka Belivuka platiti migrantu da se eksplozivom raznese TC Delta.

Lalić tvrdi da su Belivuk i Miljković više puta pominjali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da su rekli da ga treba “olindrati”, kao i da je pet miliona evra koje je Lalić ranije pominjao da je Radoje Zvicer poslao, bila samo prva tranša novca.  

Pričao je i o snajperu koji je navodno plaćen 12.000 evra, na šta je Miljković dodao da Lalić to namerno priča kako bi ispalo da su planirali atentat na predsednika.

“Kavački klan” je kako je ponovio Lalić, hteo da svrgne vlast, a dodao je da je on ubeđivao Miljkovića da to ne pokušavaju, navodeći “zemunski klan” kao primer da to ranije nije uspevalo.

Lalić tvrdi i da je Belivuk imao svesku u kojoj je vodio evidenciju o trgovini kokainom, odnosno o tome ko je ostao dužan i ko je koliko kilogama uzeo.

Miljković je nastavio da provocira Lalića pa ga je podsetio da je navodno bio u ljubavnoj vezi sa nekim iz klana, te da je od tog pripadnika tražio da ostavi porodicu zbog njega, na šta mu je Lalić uzvratio rekavši: “jel se sećaš kada smo se ti i ja ljubili”.