26. avgust 2023 14:12

Đurić: U ovom trenutku asfaltiramo 17 ulica u naselju Bocke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić: U ovom trenutku asfaltiramo 17 ulica u naselju Bocke

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišao danas radove na obnavljanju kolovozne konstrukcije u naselju Bocke u Sremskoj Kamenici, kao i završne radove na Bulevaru oslobođenja i tom prilikom rekao da se u ovom momentu asfaltira 17 ulica u naselju Bocke koje sada imaju kanalizaciju i vodovod.

"Žena više od 40 godina živi tamo, prišla nam je da se zahvali i da nas podrži u tome što radimo. Grad Novi Sad je u rebalansu budžeta obezbedio 38 miliiona dinara za treću fazu izgradnje vodovoda i kanalizacije u naselju Bocka, a zajedno sa Pokrajinom smo krenuli pre 15 dana asfaltiranje 17 ulica sa pripadajućim krakovima. Vrednost investicije je oko 100 miliona dinara", izjavio je Đurić.

Dodao je da se očekuje da će radovi biti završeni u novembru.

Đurić je kazao da je investirano 550 miliona dinara u Bulevar oslobođenja, koji 50 godina nije rekonstruisan, kao i da se u ovoj rekonstrukciji neće raditi nekoliko raskrsnica jer će se one raditi u okviru novog infrastrukturnog projekta koji kreće početkom naredne godine.

"Mi računamo da će rekonstrukcija raskrsnica iznositi negde oko 150 miliona dinara. To su raskrsnice koje ćemo završiti kada završimo infrastrukturne radove u Narodnog fronta, Bulevar cara Lazara, Maksima Gorkog, Futoška i Bulevar Kralja Petra Prvog", ukazao je Đurić.

On je istakao da je pored Bocke, rađen deo Stražilovske, Žarka Zrenjanina i dodao da se asfaltiraju ulice na Klisi i Vidovdanskom naselju.

"Celokupna sredstva koje smo u ovoj godini zajedno sa AP Vojvodinom opredelili za putnu privredu Grada Novog Sada su u rekordnom iznosu od 3.153.00.000 dinara. Država nam je takođe pomogla. Konkretno Ministarstvo infrastrukture građevine i saobraćaja sa 200 miliona dinara", naveo je Đurić.

Rekao je da je pre desetak dana početo sa radovima na Bulevaru kneza Miloša koji treba da bude gotov polovinom septembra i dodao da su sredstva u iznosu od oko 200 miliona dinara dobili od Ministarstva infrastrukture građevine i saobraćaja.

Đurić je najavio da će se krenuti sa radovima i na Temrinskom putu i Rumenačkom putu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da pokrenuta velika akcija u okviru koje će više od 100 ulica biti rekonstruisano.

"Najvažnija vest zbog koje smo se danas okupili jeste da će Bulevar oslobođenja posle mnogo decenija biti u potpunosti rekonstruisan, osim raskrsnice gde očekujemo naredne godine da prođe kanalizaciona mreža", istakao je Mirović.

Naveo je da Novi Sad izgleda mnogo bolje, kao i da je saobraćaj bezbedniji.

"Poslovi se nastavljaju, ima mnogo planova za rekonstrukciju drugih ulica. Videli smo kako izgleda velika akcija u Bockama. Tamo smo zajedno finansirali izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. Mnogo novih stvari ćemo u narednim nedeljama započeti u Novom Sadu, pre svega sportsku salu u dvorištu gimnazije Laza Kostić", istakao je Mirović.

Dodao je da će novcem koji je obezbedila Pokrajinska vlada započeti radovi na izgradnji parka između Promenade i Spensa, tokom jeseni, kao i da će se početi sa radovima na izgradnji nove škole Miloš Crnjanski.

"Kada se škola završi za dve do dve i po godine srušićemo staru. Radićemo i na drugim važnim pitanjima. Počeli su radovi na rekonstrukciji Studija M. Imaćemo i potpuno novi moderni muzej na toj lokaciji, na mestu gde je nekada bio Radio Novi Sad. Završavamo i Studentski kulturni centar", zaključio je Mirović.