2. septembar 2023 11:46

Ministarstvo objavilo Uputstvo za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo objavilo Uputstvo za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Foto: logo

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas na svom sajtu detaljno Uputstvo za građane za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu.

Ministar Goran Vesić je podsetio da za dve sedmice, 15. septembra, građani mogu da počnu da se prijavljuju za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na struju,vodu, gas ili grejanje i kanalizaciju i da će prijava trajati 30 dana, do 15. oktobra, bez produženja roka.

"U uputstvu se, korak po korak, objašnjavaju procedura prijave, precizni rokovi, potrebni dokumenti, kao i obaveze Ministarstva i lokalnih samouprava, kako bismo građanima maksimalno olakšali proces i omogućili im da se priključe na struju, vodu, gas ili grejanje", rekao je Vesić. 

Priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu moguće samo za objekte koji se koriste za stanovanje

Mogućnost priključenja nelegalno izgrađenih objekata na struju, vodu, gas, grejanje ili kanalizaciju, imaće samo vlasnik porodičnog stambenog objekta ili stana, koji je izgradnjom,odnosno kupovinom trajno rešavao svoje stambeno pitanje, navedeno je u objavljenom Uputstvo za građane za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu.

U tom uputstvu koje se od danas možete preuzeti na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (www.mgsi.gov.rs.), piše da je priključenje nelegalno izgrađenih objekata na struju, vodu, gas, grejanje ili kanalizaciju moguće samo za jedan objekat ili stan istog vlasnika koji se koristi za stanovanje.

Zahtevi za privremeno priključenje na sve infrastrukturne mreže ili na pojedinačnu mrežu, podnose se od 15. septembra do 15. oktobra, službi za ozakonjenje opštine ili grada na čijoj se teritoriji nalazi objekat.