7. septembar 2023 16:57

Milan Đurić i Nataša Stanisavljević razgovarali o gradnji novih stanova za izbegla i raseljena lica u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić i Nataša Stanisavljević razgovarali o gradnji novih stanova za izbegla i raseljena lica u Novom Sadu

Foto: TANJUG/VLADIMIR ZUBAC

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić razgovarao je danas sa komesarkom za izbeglice i migracije Srbije Natašom Stanisavljević o nastavku stambenog zbrinjavanja izbeglih i raseljenih u Novom Sadu i pronalaženju lokacija za izgradnju novih stanova za porodice za koje još nisu stambeno zbrinute.

Kako se navodi u saopštenju Grada Novog Sada, sagovornici su se složili da postoji potreba za nastavkom rešavanja stambenog pitanja izbeglih i raseljenih porodica koje žive na teritoriji tog grada, u skladu sa inicijativom predsednika Srbije Aleksandra Vučića za realizacijom petogodišnjeg plana zbrinjavanja svih izbeglih u Srbiji koji nisu do sada stambeno zbrinuti.

"Grad Novi Sad će, kao i svih ovih godina, nastaviti da pomaže svojim sugrađanima i prihvata inicijativu Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije i Vlade Srbije, kako bi se u narednih pet godina stambeno zbrinula sva izbegla i raseljena lica na teritoriji države", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, u glavnom gradu pokrajine do sada je stambeno obezbeđeno 778 porodica, i to u vidu stambenih jedinica, građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, montažnih kuća i ekonomskog osnaživanja.

Dodaje se da je gradonačelnik Đurić istakao da Grad Novi Sad i Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije imaju uspešnu saradnju koja se ogleda kroz dosadašnje rezultate, dok je komesarka je pozdravila uložene napore Novog Sada kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica.