15. septembar 2023 15:10

Vijetnam će nastaviti sa konzistentnom politikom u pogledu Kosova i Metohije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vijetnam će nastaviti sa konzistentnom politikom u pogledu Kosova i Metohije

Foto: Shutterstock.com/Milan Adzic, ilustracija

BEOGRAD - Predsednika Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Vijetnama Don Tuan Pong rekao je tokom susreta sa delegacijom srpskog parlamenta da Vijetnam nije priznao nezavisnost tzv. Kosova i da će nastaviti da vodi konzistentnu politiku u tom pogledu.

Istakao je i da je neophodno dalje raditi na razvoju prijateljskih odnosa, pri čemu je ponovno otvaranje ambasada važan korak, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Delegacija Narodne skupštine učestvuje na Devetoj globalnoj konferenciji mladih parlamentaraca, od 15. do 17. septembra, a delegaciju predvodi narodna poslanica Andrijana Avramov.

U delegaciji učestvuje i predsednik Poslaničke grupe prijatestva sa Vijetnamom Nikola Dragićević.

Tokom razgovora, Andrijana Avramov se zahvalila na principijelnoj podršci Vijetnama na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i podršci našoj zemlji za pristupanje Ugovora o prijateljstvu i saradnji sa ASEAN.

Avramov je naglasila važnost daljeg unapređenja političkog dijaloga, privredne saradnje i trgovinske razmene dve zemljlje.

Dragićević se saglasio sa značajem vijetnamske podrške u pogledu Kosova i Metohije, istakao je značaj rada Poslaničke grupe prijateljstva sa Vijetnamom za razvoj bilateralnih odnosa i izrazio nadu da će doći do razmene parlamentarnih poseta u narednom periodu.

Na Konferenciji učestvuje preko 300 poslanika iz 60 parlamentarnih delegacija iz država širom sveta, uz prisustvo visokih zvaničnika Interparlamentarne unije, Ujedinjenih nacija i brojnih međunarodnih nevladinih organizacija.