15. septembar 2023 19:52

Vučić na manifestaciji obeležavanja Dana srpskog jedinstva: Ni po koju cenu se ne odričemo Kosova i svoje slobode

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić na manifestaciji obeležavanja Dana srpskog jedinstva: Ni po koju cenu se ne odričemo Kosova i svoje slobode

Foto: TANJUG/RADULE PERIŠIĆ

BEOGRAD - Centralna manifestacija "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave" počela je večeras u Nišu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Praznik zajedno obeležavaju Srbija i Republika Srpska, a svečanost je počela intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije "Moja Republika" i "Bože pravde".

Događaju prisustvuju i patrijarh Porfirije, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministri u Vladi Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković...

Ponosni smo na svoju slobodu, neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji

Aleksandar Vučić poručio je večeras da je Srbija ponosna na svoju slobodu i da neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji.

"Prošlo je vreme kada ste imali poslušnike, ispunjavamo naloge svojih građana", istakao je Vučić.

Vučić je na početku obraćanja rekao da je teško govoriti posle patrijarha Porfirija i predsednika RS Milorada Dodika. "Mnogo toga bih vam ispričao i što ne smem da vam ispričam. Bolje za vas, bolje za nas, bolje za našu zemlju da mnoge stvari koje znam i prećutim jer svoju zemlju moramo da čuvamo i moramo da mislimo ne samo ono što je danas već i na ono što dolazi u budućnosti", rekao je Vučić. 

Ni po koju cenu se ne odričemo Kosova i svoje slobode

Vučić je poručio da se Srbija ni po koju cenu neće odreći Kosova i Metohije, jer ne može da se odrekne svog imena, prezimena i budućnosti.

"Kada nam kažu odrecite se Kosova i Metohije, kada nam kažu odrecite se vaših prava, mi kažemo, a kako da se odreknemo svog imena i prezimena, svoje dece i budućnosti. Nećemo i nema te cene koju nećemo da platimo za svoju slobodu, svoje ime i prezime i svoju trobojku sačuvamo", rekao je predsednik u obraćanju na centralnoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Nišu.

Čuvati srpsku zastavu u svakom ratu, kako je dodao, bila je najveća čast i najveći ponos. "Mogli su da nam zauzmu položaje i uzmu teritoriju čitave zemlje, sve su mogli, ali da otmu crveno-plavo-belu trobojku nisu mogli nikada. Ona je naša dika, naša trobojna zastava je naš ponos, iza nje stojimo i radujemo se", rekao je predsednik.