22. septembar 2023 09:38

KFOR: Kosovska policija obavestila nas je o hapšenju trojice Srba tek dan kasnije

Izvor: TANJUG

podeli vest

KFOR: Kosovska policija obavestila nas je o hapšenju trojice Srba tek dan kasnije

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

PRIŠTINA - Misija KFOR saopštila je danas da ju je tzv. kosovska policija obavestila o hapšenju trojice kosovkih Srba tek dan nakon što se to desilo.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu podseća se na izjavu generalnog sekretara NATO-a, Jensa Stoltenberga da postoji potreba za koordinacijom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i KFOR-a za bilo kakvo raspoređivanje koje može uticati na bezbednost na Kosovu.

"Takođe je jasno rekao da očekujemo blagovremene i smislene konsultacije o bilo kojoj akciji Kosovskih bezbednosnih snaga ili kosovske policije koja bi mogla da utiče na bezbednosno okruženje' ", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi komandant KFOR-a, general-major Anđelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa tzv. kosovskom policijom i Misijom vladavine prava koju predvodi EU, "u skladu sa procedurom za prethodnu koordinaciju koja je već dogovorena između ovih subjekata".

U sredu, 20. septembra uhapšeni su Zoran Kostić u Prilužju, Ilija Elezović u Kosovskoj Mitrovici i Dragan Milović u Zvečanu koji se terete za navodne ratne zločine i njima je određen pritvor do 30 dana.