25. septembar 2023 16:18

Mirko Janić: Briga o građanima je zajednički cilj Ministarstva i centara za socijalni rad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirko Janić: Briga o građanima je zajednički cilj Ministarstva i centara za socijalni rad

Foto: Asocijacija centara za socijalni rad

VRNJAČKA BANJA - Asocijacija centara za socijalni rad obeležila je danas 20 godina rada, a državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić poručio je da je briga o građanima zajednički cilj tog ministarstva i centara za socijalni rad.

Janić je to rekao u Vrnjačkoj Banji na obeležavanju jubileja.

"Svaki građanin Srbije mora da ima ista prava, da dobije pomoć kada mu je potrebna i da uvek zna da ima kome da se obrati. Posebnu pažnju pružamo deci, jer ona su naša budućnosti i svako dete treba da ima bezbrižno odrastanje i srećno detinjstvo, a obaveza svih nas jeste da im to i omogućimo", istakao je Janić i naglasio da važnu ulogu u tom procesu imaju centri za socijalni rad i centri za porodični smeštaj i usvojenje, saopšteno je iz ministarstva.

Čestitajući Asocijaciji centara za socijalni rad jubilej, Janić je naveo da je to dug period, koji svedoči veoma značajnom, posvećenom i kvalitetnom radu.

"Želim vam uspeh u daljem radu, jer je vaša uloga i vaša briga mnogima promenila život na bolje. Veća potvrda za vaš rad, od toga da ste nekome ulepšali život, zaista ne postoji", poručio je Janić.