26. septembar 2023 16:07

Danijela Vujičić: Opozicija nije izrekla ni reč saosećanja zbog stradalih, stalo im samo do izbora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Danijela Vujičić: Opozicija nije izrekla ni reč saosećanja zbog stradalih, stalo im samo do izbora

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke Milica Nikolić i poslanica SNS Danijela Vujičić ocenile su da opozicija koja je danas održala konfereniju za novinare u Skupštini Srbije u najtežem trenutku za naš narod i državu ni rečju nije izrazila saosećanje zbog nastradalih Srba na severu Kosova i Metohije, već joj je stalo samo do izbora i kako da sruši predsednika Aleksandra Vučića.

"Danas kada su naše misli i naše molitve sa porodicama nastradalih junaka u Banjskoj na KiM, mladim ljudima koji su svoje živote položili braneći svoj kućni prag, srpska opozicija na KZN u Domu Narodne skupštine misli samo na jedno, kako srušiti Aleksandra Vučića i kažu da su čekali da se predsednik vrati iz Njujorka da odredi datum izbora", rekla je Vujičić, saopštila je SNS.

Ona im je poručila da je važnija borba za poštovanje međunarodnog prava, borba za suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje u SB UN i odbrana KiM od terora premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, od njihovih tri odsto na izborima.

"Ni jednom rečju niste izrazili, a ni pokazali izraze saosećanja i saučešća u bolu za naš narod na KiM, a to ste vi, vaše lice izopačeno i zaoblićeno u lični interes, danas definitivno ogoljeno pred srpskom nesrećom i tugom će doći na narodnu naplatu koji neće imati milosti poput vas danas", ocenila je Vujičić.

Nikolić je podsetila da je sutra Dan žalosti u našoj zemlji, a da danas jedan od predstavnika opozcije u holu Narodne skupštine ni jednom jedinom rečju nije pomenuo ni stradale Srbe, ni Kurtijev teror koji trpi srpski narod na KiM.

"Iako oni ni ne kriju da bi se bez problema, sutra, odrekli južnog dela naše zemlje, da se bore protiv crkve, i to doslovno kaže baš ovaj koji je danas, u najtežem trenutku za naš narod i državu, blebetao isključivo o izborima, a za koje ni zahtev nisu bili ni sposobni, ni pismeni da upute kako bi trebalo", rekla je Nikolić.

Dodala je da je posle strašne zloupotrebe tragedija iz maja meseca ove godine, ćutanje na stradanje Srba i sve sa čim se suočavaju, nova potvrda za anale "političkog beščašća".

"Ne zaboravimo da je ovaj isti predstavnik opozicije Pavle Grbović, podržao ulazak partije Hašima Tačija u međunarodnu organizaciju i da sarađuju sa najvećim albanskim lobistima poput skoro uhapšenog Menandeza", rekla je Nikolić.

Podsetila je i da su Albanci za vreme bivšeg režima jednostrano proglasili nezavisnost lažne države, i ocenila da će ih građani podsetiti ko su i šta su, baš na izborima koje traže u nadi da će ih na vlast dovesti neki stranac.

Zaključila je da je Vučić jasno poručio i Kurtiju i svima onima koji podržavaju teror nad srpskim narodom na KiM, da na priznanje KiM, formalno, neformalno, zaborave.