2. oktobar 2023 12:03

Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Indije, Tunisa i Kine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Indije, Tunisa i Kine

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Republike Indije Šubdaršini Tripati i izrazio očekivanje da će politički dijalog između Srbije i Indije, koji je značajno intenziviran poslednjih godina, nastaviti da se razvija novoutvrđenim tempom.

"Novoimenovanoj ambasadorki Republike Indije sam poželeo srdačnu dobrodošlicu, uspešan rad i prijatan boravak u našoj zemlji.

Izrazio sam uverenje da će svojim angažovanjem i radom dati značajan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Indije i zahvalio na doslednoj podršci Indije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje", naveo je Vučić u objavi na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vučić primio akreditivna pisama ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari

Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisama ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.

"Poželeo sam novoj ambasadorki Republike Tunis uspešan mandat i prijatan boravak u Srbiji i zahvalio na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje.

Ponovio sam posvećenost Srbije prijatelјskim odnosima sa Tunisom, utemelјenim na međusobnom razumevanju, podršci i zajedničkim vrednostima i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vučić primio akreditive ambasadora Kine, izrazio zahvalnost na podršci po pitanju KiM

Vučić primio danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga i, uz zahvalnost Kini na podršci pozicijama Srbije po pitanju KiM, naglasio da posebno vrednuje prijateljski odnos i odličnu saradnju koju ostvaruje sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom.

"Novom ambasadoru Narodne Republike Kine poželeo sam srdačnu dobrodošlicu u Republiku Srbiju, koja je čelični prijatelj i lojalan partner Kine", naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

"Izrazio sam uverenje da će svojim angažovanjem, radom i posvećenošću dati značajan doprinos daljem intenziviranju i obogaćivanju sveukupne saradnje naše dve zemlje.