24. oktobar 2023 22:11

Gašić: Broj stanovnika Beograda više uvećan 2012. nego ove godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gašić: Broj stanovnika Beograda više uvećan 2012. nego ove godine

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je večeras u Skupštini Srbije da je broj stanovnika Beograda više uvećan 2012. godine pred izbore, nego u 2023. godini.

Broj građana koji su imali aktivno prijavljeno prebivalište na teritoriji Beograda 31. marta ove godine je iznosio 2.313.829, a 22. oktobra 2.323.955 ljudi, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

On je to rekao, odgovarajući na poslaničko pitanje koliko je građana promenilo prebivalište u Srbiji od 1. septembra do 15. oktobra.

Prema njegovim rečima taj broj je od 31. oktobra prošle godine uvećan za 16.770, što je manje nego u periodu od 31. oktobra 2011. pa u narednih godinu dana, kada je uvećan za 36.504.

Svakoga dana krivične prijave zbog prevoza migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svake večeri na potezu Pirot- Niš zaustave više od 20 vozila raznih taksi udruženja koji prevoze migrante i svakoga dana se napiše više od 20 krivičnih prijava ljudima koji od bugarske granice sa Srbijom dovoze migrante, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

On je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslaničko pitanje Đorđa Đorđića, koji je pitao da li vlast zna da u graničnom području oko Subotice ljudi i deca ne smeju da izlaze iz kuća posle 21 sat jer se plaše migranata, rekao da u ovom gradu nema evidentiranih prijava događaja u kojima su iregularni migranti na ulici napadali građane.

"Interventne patrole policije zajedno sa Žandarmerijom na području Subotice i pravcu ka šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom svakoga dana patroliraju da bi obezbedili sigurnost građana, kao i radi kontrole dislociranja migranata u prihvatne centre", rekao je Gašić.