28. decembar 2022 16:29

Čačak: Kancelarija za mlade podelila novogodišnje paketiće

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čačak: Kancelarija za mlade podelila novogodišnje paketiće

Foto: Tanjug video

ČAČAK - Kancelarija za mlade iz Čačka organizovala je sedmu godinu zaredom prikupljanje materijala za novogodišnje paketiće koji će u poslednjoj nedelji decembra podeliti deci socijalno ili zdravstveno ugroženih porodica.

U fokusu ove akcije, organizovane u saradnji sa studenstskom organizacijom "Osmeh na dar", biće korisnici Ustanove "Zračak", osobe sa invaliditetom u okviru udruženja distrofičara i paraplegičara, učenici škola i vrtića koji dolaze iz najsiromašnijih porodica, kao i deca iz čačanske bolnice.

Iz kancelarije za mlade ističu važnost povezanosti svih ustanova kada je ova akcija u pitanju.

"Bez naših partnera na lokalnom nivou kao što su škole, ustanove kulture, vrtići i slično ova akcija ne bi bila toliko uspešna, jer oni uoravo u okviru svojih ustanova prikupljaju materijal koji nama na kraju dostavljaju i od toga naši volonteri prave novogodišnje paketiće", izjavila je koordinatorka Kancelarije za mlade Čačak Marjana Petronijević.

Akciju su pomogli volonteri koji su aktivno uključeni u rad Kancelarije za mlade.

"Ja sam dugogodišnji volonter Kancelarije za mlade. Počela sam sa oslikavanjem vrtića i nastavila sam da se uključujem u ostale akcije. Smatram da je ovaj vid humanosti jako bitan za nas mlade jer tako razvijamo empatiju među nama", rekla je Ivana Tutunović, volonter u Kancelariji za mlade.