2. novembar 2023 12:56

Mihailo Jovanović: Odluka Junajted grupe je pokušaj da se obmanu građani Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mihailo Jovanović: Odluka Junajted grupe je pokušaj da se obmanu građani Srbije

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Mihailo Jovanović saopštio je danas, povodom najave Junajted grupe da će iz protesta prestati sa emitovanjem političkog marketinga na svojim medijskim kanalima, da je ta odluka još jedan u nizu pokušaja da se obmanu građani Srbije.

Jovanović smatra da je važno da istakne pravu prirodu onoga što radi ta medijska grupacija, posebno kako je naglasio, što se njihova odluka donosi upravo u danu kada N1 televizija, koja je u vlasništvu Junajted grupe, emituje film o Aleksandru Vučiću.

Smatra da bi bilo tačnije i iskrenije da su rekli da su politički spotovi zabranjeni za SNS, a da Junajted grupa preko svih svojih kanala nastavlja sa dvadesetčetvoročasovnom uređivačkom politikom vređanja Aleksandra Vučića.

Junajted grupa, navodi se, predstavlja se kao nepristrasna medijska kuća, ali je, smatra Jovanović, očigledno da se njihova odluka isključivo odnosi na zabranu emitovanja političkih spotova Srpske napredne stranke, jer je zajedničko za sve njihove kanale da rade na promociji Dragana Đilasa i njegovih političkih saveznika, sa leve, ali i sa desne političke strane scene.

Jovanović navodi da Dragan Šolak i Junajted grupa, tom selektivnom cenzurom, vraćaju dug Draganu Đilasu i ostalim političarima koji su pre 2012. godine omogućili izgradnju poslovne imperije Junajted grupe na štetu svih građana Srbije.

Navodi i da nije bilo političke podrške Dragana Đilasa i njegovih satelita, Dragan Šolak nikada ne bi mogao ni da sanja da će jednog dana postati vlasnik kluba u Premijer ligi, zbog čega ga ni, kako je saopšteno, ne čudi što je Junajted grupa sada spremna da uradi sve kako bi vratila ove političare na vlast, uprkos, kako smatra, njihovoj štetnoj prošloj politici koja je uništavala Srbiju sve do 2012. godine.

Jovanović navodi i da u istoriji višestranačja Srbije, nije zapamćeno da je jedna medijska grupacija donela takvu odluku koja na tako otvoren način pokušava da utiče na političku scenu u zemlji, čime, kako kaže, samo potvrđuju da Junajted grupa nije posvećena objektivnom i nepristrasnom informisanju javnosti, već promociji isključivo određenih političkih interesa.

To je primer demokratije, slobode govora i odnosa prema neistomišljenicima, ukoliko bi na vlast došli Dragan Đilas i ostali favoriti Junajted grupe, navodi se u saopštenju Mihaila Jovanovića.