3. novembar 2023 17:33

Srpska lista s izvestiocem SE Dorom Bakojani: Najgori položaj Srba na KiM od 1999. godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista s izvestiocem SE Dorom Bakojani: Najgori položaj Srba na KiM od 1999. godine

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik i potpredsednik Srpske liste Zlatan Elek i Dragiša Milović sastali su se danas u Kosovskoj Mitrovici s izvestiocem Saveta Evrope (SE) Dorom Bakojani kojoj su ukazali da se Srbi na KiM nalaze u najgorem položaju od 1999. godine, što je direktna posledica antisrpskog delovanja režima Aljbina Kurtija.

Predstavnici Srpske liste su predstavili desetine primera flagrantnog kršenja prava srpskog naroda od strane režima Aljbina Kurtija, koje prati ćutanje međunarodne zajednice što je, kako je saopštila Srpska lista, apsolutno neprihvatljivo, jer se time ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

"Ljudska prava srpskog naroda ugrožena su usled institucionalne represije koju trpe naši građani duže od dve godine", rekli su predstavnici Srpske liste izvestiocu SE.

Elek i Milović su rekli da svakodnevni napadi na Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu, otimanje imovine, prebijanja i maltretiranja Srba, kao i zabrana uvoza robe i lekova, ugrožavaju vitalne interese srpskog naroda, saopštila je Srpska lista.