6. novembar 2023 09:34

Vrhovni rabin Srbije: Rešenje je u odbacivanju kulture mržnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vrhovni rabin Srbije: Rešenje je u odbacivanju kulture mržnje

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Vrhovni rabin Srbije Isak Asiel izjavio je da je jedini način da izraelski vojnici prestanu sa ubijanjem dece i žena, da Palestinci prestanu da ih upotrebljavaju kao teroriste.

"To je međutim malo verovatno, jer su terorističke vođe već obavile surovu računicu - njihovoj stvari uvek koristi kada izraelski vojnik ubije Palestinku ili palestinsko dete. Otišli su čak tako daleko da fabrike koje prave bombe postavljaju pored vrtića i osnovnih škola, tako da kad bi Izrael napao fabriku bombi stradaju i deca", kazao je on za Politiku.

Kako je dodao, Palestinski propagandisti razumeju i eksploatišu realnost da se pristojni ljudi razbesne kad god neko dete strada i često ne zastanu da bi se zapitali treba li osuditi stranu koja je pucala ili stranu koja je namerno dovela dete u opasnost.

Asiel smatra da su palestinske vlasti, posle sklapanja sporazuma u Oslu 1993. počele da uvode vrednosti tolerancije i koegzistencije u školske programe, možda bi generacije mladih terorista sada drugačije radila.

"Oni su zavedeni da poveruju da za arape i muslimane nema uzvišenijeg poziva osim samožrtvovanja dok ubijaju što je moguće više omraženih Jevreja. Rešenje je u odbacivanju kulture mržnje", naglašava vrhovni rabin Srbije.