12. novembar 2023 12:59

Koalicija "Srbija protiv nasilja" predala listu za beogradske izbore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Koalicija "Srbija protiv nasilja" predala listu za beogradske izbore

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" predali su danas Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za učešće na izborima za odbornike u Skupštini Beograda.

Lista je predata uz potpise građana koji je podržavaju, a nosilac liste je Dobrica Veselinović.

Kandidat za gradonačelnika ispred te liste, Vladimir Obradović rekao je novinarima posle predaje da ovo neće biti obični izbori.

"Pred nama je poslednji trenutak da u Beograd vratimo normalan život i da svi zajedno počnemo da oblikujemo budućnost ovog grada", naveo je Obradović, saopšteno je iz SSP.

On je istakao da Beograd nije samo mesto na mapi, već dom onih koji su u njemu odrastali, gde im žive prijatelji, porodica, komšije i pozvao građane da budu deo promene.

"Da zajedno gradimo mostove, a ne zidove, da zajedno razvijamo ideje, a ne podele. Jedino ako se uzdignemo iznad naših razlika možemo zajedno da kreiramo budućnost”, rekao je Obradović.

Veselinović je rekao da ta koalicija na izborima kandiduje politiku "Srbije bez nasilja, bez korupcije" i politiku Srbije u kojoj se, kako je rekao "borimo protiv narastajućih društveno-ekonomskih nejednakosti".

"Beograd kakav ja vidim je grad u kome nema nasilja u školama, na ulicama i u kome za svako dete ima mesta u vrtiću", rekao je Veselinović.

Gradska izborna komisija proglasila je do sada izborne liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" i "Ivica Dačić-premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda".