13. novembar 2023 19:49

Ministarka Popović obišla radove na izgradnji novosadske palate pravde

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Popović obišla radove na izgradnji novosadske palate pravde

Foto: TANJUG/Ministarstvo pravde/ Zoran Nikolić

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas završne radove na izgradnji novosadske palate pravde i izrazila zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova na objektu, za koji je sredstva, od preko 13 miliona evra, obezbedila Evropska unija.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, u novom objektu, čija bruto površina iznosi 10.500 metara kvadratnih, a koji čine dve podrumske etaže, suteren, prizemlje i šest spratova, u aprilu 2024. godine biće smeštena krivična odeljenja Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu, kao i Osnovno i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Za troškove projektantskog nadzora, finansiranje neophodnih priključaka objekta na infrastrukturne instalacije i budućeg opremanja prostorija najmodernijom opremom, što uključuje nabavku kancelarijskog nameštaja i potrebnih računara, iz budžeta Republike Srbije izdvojeno oko 950.000 evra.

Ministarka se zahvalila predstavnicima Grada Novog Sada na saradnji i pomoći u nastojanju da se novi objekat na adekvatan način uklopi u postojeći ambijent gradske celine, uz maksimalno očuvanje zelenih površina.

Ona je najavila dalja intenzivna ulaganja u infrastrukturne objekte, kroz koja Ministarstvo pravde nastavlja da unapređuje uslove rada zaposlenih u pravosudnim organima, što će doprineti većoj efikasnosti u postupanju sudova i javnih tužilaštava, kao i lakšem pristupu pravdi građana Republike Srbije.

Zajedno sa ministarkom Popović, radove su obišli i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu Darko Tadić, v.f. predsednika Višeg suda u Novom Sadu Tijana Jakovljević, v.f. predsednika Osnovnog suda u Novom Sadu Tamara Radović, Viši glavni javni tužilac u Novom Sadu Branislav Lepotić, Osnovni glavni javni tužilac u Novom Sadu Rade Kaćanski i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.