20. novembar 2023 13:44

Dušan Bajatović: Nacionalni interes nema cenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dušan Bajatović: Nacionalni interes nema cenu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Vojvodine Dušan Bajatović izjavio je danas da nacionalni interes nema cenu, kao i da je politika SPS-a politika podrške svim Srbima bez obzira gde žive.

"Srbija i Kosovo imaju večnu i neraskidivu vezu koja je deo naše duše i našeg identiteta, baš kao što je i Republika Srpska", rekao je Bajatović na svečanoj konvenciji koalicije "Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije" u Novom Sadu.

Kako je naveo, SPS je vodio odgovornu politiku u kojoj ne želi da napusti svoja tradicionalna prijateljstva, ali da u isto vreme postoji jasna svest o posledicama sankcija, saopštio je SPS.

Prema njegovim rečima, srpski narod definiše dostojanstvo, a narod koji zna šta hoće, nemoguće je pobediti.

"Posle 5. oktobra nametnut nam je neoliberalni kapitalizam, sa idejom da se uništi porodica, zdravstveni sistem, obrazovni sistem, da se ljudi osiromaše i otuđe. Zato ne smemo da dozvolimo povratak onih koji su Srbiju osramotili i unazadili", rekao je Bajatović.

Kako je istakao, socijalisti se zalažu za povratak dostojanstva radniku, seljaku, poljoprivredniku i preduzetniku, kao i za povratak pravih vrednosti u kojima je jasno definisana uloga porodice, roditelja i dece u skladu sa moralnim, prirodnim i ljudskim načelima.

"SPS se bori da sačuva tradiciju, istoriju, veru, kulturu i dostojanstvo. Ustavom Republike Srbije garantuje se dostojanstvo svakog građanina i zato Socijalistička partija radi na povratku onoga što je mnogima u tranziciji oduzeto", izjavio je Bajatović.

Prema njegovim rečima, pravednija raspodela društvenog kapitala znači da će oni koji su bogati, morati da odvoje više za one koji imaju manje.