4. decembar 2023 16:40

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Suverenog Malteškog Reda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Suverenog Malteškog Reda

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Suverenog Malteškog Reda u Beogradu Alberta Di Luku.

Dačić mu je zahvalio na uspešnom obavljanju dužnost poslednjih 13 godina, posebno na sprovođenju brojnih humanitarnih akcija u cilju pomoći najugroženijima širom Srbije.

Dačić je podsetio da se prijateljski odnosi dve strane neguju vekovima unazad, naglasivši da Srbija ne zaboravlja da je Suvereni Malteški Red 1885. godine donirao Kraljevini Srbiji sanitetski voz sa 10 vagona.

Di Luka je, kako se navodi u saopštenju MSP, istakao da sa tugom napušta Srbiju i dužnost ambasadora Suverenog Malteškog Reda u Beogradu i ocenio da je Srbija divna zemlja sa izvanrednim ljudima i da je ponosan na snažno prijateljstvo Suverenog Malteškog Reda i Srbije.

Ambasador Alberto Di Luka je uručio načelniku Odeljenja za susedne zemlje i jugoistočnu Evropu Milošu Čaviću orden Cross Pro Merito Melitensi, dodeljen od strane Velikog Majora Džona Danlapa, za doprinos u rešavanju višedecenijskog problema u poštanskom saobraćaju Srbije i Suverenog Malteškog Reda.