9. decembar 2023 18:08

SDPS: Darjan Mihajlović više neće biti na spisku podrške listi "Srbija ne sme da stane"

Izvor: TANJUG

podeli vest

SDPS: Darjan Mihajlović više neće biti na spisku podrške listi "Srbija ne sme da stane"

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) saopštila je danas da je "notorna laž" da Darjan Mihajlović nije znao i da nije svojom voljom pristao da se i njegovo ime nadje na spisku javnih i uglednih ličnosti koje podržavaju listu "Aleksandar Vučić, Srbija ne sme da stane" i da se on više neće nalaziti na spisku podrške.

"Mihajlović je dao podršku SDPS-u i samim tim i našoj zajedničkoj listi “Srbija ne sme da stane”. Posle razgovora u dva navrata i nakon postignutog dogovora, Darjan Mihajlović je obavešten da spisak može biti objavljen i da je moguće da će biti izložen pritisku. Nakon toga, Mihajlović je svesno i svojom voljom prihvatio da pruži podršku. Čini se da ipak nije uspeo da se suprotstavi pritiscima", navodi SDPS u saopštenju.

Iz te stranke su reagovali povodom, kako su saopštili, vesti koju je objavila Nova S, da se ime Darjana Mihajlovića nije njegovom voljom našlo na spisku javnih i uglednih ličnosti koje podržavaju listu "Aleksandar Vučić, Srbija ne sme da stane"

"SDPS saopštava da je notorna laž da Mihajlović nije znao i da nije svojom voljom pristao da se i njegovo ime nadje na spisku podrške", navodi se.

"Ne ulazeći u to kome je sve dao podršku i koliko je i kojih inicijativa potpisao, saopštavamo da, nakon ovakvog postupka ime Darjana Mihajlovića neće se nalazati na listi podrške. Zahvaljujemo se svim časnim ljudima koji su nam dali podršku, sigurni u pobedu naše liste Srbija ne sme da stane", dodaje SDPS.

Mihajlović je pozorišni reditelj i profesor FDU.