12. decembar 2023 10:45

Šahrimanjan Obradović: Opozicija nije ništa novo ponudila što već nemamo od vladajuće stranke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šahrimanjan Obradović: Opozicija nije ništa novo ponudila što već nemamo od vladajuće stranke

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predizborna obećanje opozicije su ista kao i u prethodnom periodu, oni ništa novo u pozitivnom smislu nisu ponudili što mi već nemamo od vladajuće stranke, izjavila je danas analitičarka Centra za stratešku analizu Biljana Šahrimanjan Obradović.

Ona je za Tanjug rekla da su se stranke opozicije u ovoj, ali i prošloj predizbornoj kampanji, vodile mitovima, nisu dali građanima nove ideje i mogućnosti na aktuelne probleme sa kojim se Srbija suočava, kako na domaćem terenu, tako i na međunarodnom.

Sa druge strane, ističe Šahrimanjan Obradović, Srpska napredna stranka (SNS) je pokazala da ni jednog minuta nije pravila pauzu, već se trudila da što više dobije za Srbiju.

"U prethodnom periodu je urađeno ono što je obećano, došle su nove frabrike, otvorena su nova radna mesta, plate i penzije su povećane. Videli smo da se suočavamo sa krizom koja vlada u celom svetu, a da je kod nas negde stabilno", navela je ona.

Prema njenim rečima, vladajuća stranka se uspešno bori sa svim problemima sa kojima se Srbija suočava i nudi adekvatna rešenja, dok sa druge strane, kaže, opozicija troši dragoceno vreme i poverenje koje su im građani dali.

"Videli smo da i u prošloj predizbornoj kampanji kada je opozicija vodila kampanju imala je jednu politiku, a kada je ušla u Narodnu skupštinu ona je tu politiku promenila. Vidimo koalicije koje su nespojive, da se one razilaze u ideologiji i politici, ali su se ujedinile zarad jednog cilja a to je da sklone predsednika Vučića sa vlasti. Oni zaboravljaju da ovo nisu predsednički izbori, već parlamentarni", ocenila je analitičarka.

Kada je reč o Briselu i Vašingtonu, ali i Moskvi i njihovoj zainteresovanosti za izbore u Srbiji, Obradovićeva kaže da Brisel i Vašington prihvataju politiku realnog života i da su tu da pomognu Srbiji u teškim momentima i kriznim situacijama, dok se sa strane Moskve, smatra, vidi da njoj ne odgovara stabilnost ni jedne države, već sukobi i nemiri.

"Nama je jasno gde je mir, a gde su sukobi. Opozicija trči na one adrese poput Moskve. To su pogrešne adrese za rešavanje naših problema, dok sa druge strane vidimo da predsednik Vučić vodi odgovornu politiku i da se obraća na najjače adrese koje zaista mogu da nam pomognu, a ne samo da nam obećavaju bajke", izjavila je Obradovićeva.

Smatra pozitivnim to što će biti mnogo posmatrača, koji će motriti na regularnost vanrednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora 17. decembra, kako niko ne bi mogao da pokuša da ospori nelegitimnost izbora.

"Ono što se nadam je da će oni koji dožive poraz, to prihvatiti dostojanstveno i da će da vide zašto su taj poraz doživeli i da će da unaprede svoju politiku. Nadam se da će sve proteći u miru, uvek smo imali određene trzavice, ali ne one koje ne mogu da se prevaziđu. Broj posmatrača koji je najavljen je pozitivan za sve glasače i birače, jer će biti sigurni da je njihov glas otišao na broj koji su zaokružili", rekla je Obradovićeva.