14. decembar 2023 15:48

Martinović u Smederevskoj Palanci otvorio novo šetalište

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović u Smederevskoj Palanci otvorio novo šetalište

Foto: TANJUG/MDULS/GLO FOTO VIDEO STUDIO

SMEDEREVSKA PALANKA - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović otvorio je danas u Smederevskoj Palanci šetalište, kao rezulat rekonstrukcije većeg dela Ulice Prvog srpskog ustanka, jedne od najzačajnihih za Palančane, a za šta je to Ministarstvo izdvojilo 20 miliona dinara.

"Realizacija tog značajnog projekta dodatni je pokazatelj da je Smederevska Palanka dobar partner Vladi Srbije, a ujedno i primer kako iz saradnje države i lokalne samouprave proisteknu rezultati koji su za građane od nemerljivog značaja", izjavio je Martinović prilikom otvaranja i obilaska obnovljenog šetališta u centru Smederevske Palanke.

Ministarstvo će sledeće godine podržati nastavak rekonstrukcije, rekao je on i podsetio na politiku ravnomernog razvoja koju sprovode predsednik i Vlada u cilju jednakih uslova za život u malim i većim mestima i gradovima.

Napredak u Smederevskoj Palanci je vidljiv, i u opštini je mnogo urađeno upravo na inicijativu predsednika Vučića, a zahvaljujući agilnom rukovodstvu.

Ministar je danas posetio i Osnovnu školu "Nikola Tesla" u Goloboku, izgrađenu 1959. godine, gde je prvacima sa predsednikom opštine Nikolom Vučenom podelio paketiće i školski pribor, a obišao je i radove na izgradnji novog objekta te osmoletke.

Martinović je izrazio zadovoljstvo što je lokalna samouprava bila u mogućnosti da finansira izgradnju novog objekta, i dodao da, ako sredstva budu nedostajala za unutrašnje uređenje, mogu da se oslone na podršku države.

Dodao je da mu je posebno drago što će deca naredne školske godine nastavu pohađati u novom, savremeno opremljenom objektu.

Školi je u ime Ministarstva donirao lap top računare.

Martinović je posetio i fabriku mineralne vode "Palanački kiseljak".