19. decembar 2023 11:29

Miletić: Opozicija nastupa bez dokaza, građani neće nasesti na njihova delovanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miletić: Opozicija nastupa bez dokaza, građani neće nasesti na njihova delovanja

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić izjavio je danas, povodom protesta liste "Srbija protiv nasilja" da je u njihovim zahtevima dosta nejasnoća, da se nastupa bez dokaza.

On je za Tanjug rekao da je kredibilitet koji imaju lideri liste na testu, kao i da građani neće nasesti na takve vidove delovanja opozicije.

"Čudno je to što se desilo sinoć, s jedne strane protestuje se ispred RIK-a, a normalno bi bilo ispred GIK-a, a sa druge strane se ne osporavaju republički izbori, a osporavaju se gradski. Ako govorite o nekim biračima ili nepravilnostima, isti su ljudi koji glasaju za republički i za gradski nivo", ocenio je on.

Miletić napominje da je mnogo važnije da se razume situacija u kojoj je Srbija i da se Beograd razvija jednakim i jačim tempom u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, lista "Srbija protiv nasilja" je orijentisana ka pokušaju skretanja pažnje na sebe i ka određenom vidu destabilizacije.

"Verujem da će se oni brzo vratiti na kolosek i da će biti u nekom smislu potpora daljem razvoju Srbije. Njihovi rezultati su odlični na nivou Srbije, imaju dobre preduslove da grade određenu politiku na stabilnim osnovama korigurujući vlast, ukazujući na eventualne moguće korupcije. Ta situacija je mnogo snažnija od želje pojedinaca da stvore neku mržnju, agresiju, netoleranciju u Srbiji", rekao je Miletić i dodao da smatra da će zdrava platforma koju opozicija ima za uticanje na dalji razvoj Srbije, na kraju prevagnuti kod opozcije.

Miletić kaže da je ovim izborima Srbija napravila veliki korak unapred, da je stvorila atmosferu stabilnosti, zajedništva, jedinstva u stavu, i istakao da su ovo ozbiljni preduslovi za još jači dalji rast Srbije u narednom periodu.

"Normalno je da imamo opoziciju, i ja se nadam da će ona biti dovoljno jaka da utiče na vlast da ne skrene sa svog puta, ali ne očekujem nikakve ozbiljnije probleme što se tiče formiranja vlasti, i pored činjenice da to u ovom trenutku možda izgleda drugačije", ocenio je on.

S druge strane, napominje Miletić, apsolutna pobeda SNS- a stvara uslove da imaju apsolutnu odgovornost za sve što se radi, i dodaje da mogućnost da odlučuju u vladi nesmetano uvodi dodatnu odogvornost u njihovom odlučivanju i u kadriranju.