24. decembar 2023 13:37

Nebojša Krstić: Nalazimo se u fazi koju smo prošli nakon svakih izbora do sada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nebojša Krstić: Nalazimo se u fazi koju smo prošli nakon svakih izbora do sada

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić izjavio je danas da je Srbija u situaciji kakvu je prošla nakon svakih izbora do sada i ukazao na to da su svi pokušaji intervencije u vezi sa rezultatima bili neuspešni.

"Bilo je protesta, bilo je nekakvih studenata, nekakvih pokušaja i intervencije što se tiče izbornog rezultata i svi su bili neuspešni", rekao je Krstić za Tanjug.

 

Istakao je da je novina u trenutnoj fazi postojanje stranih posmatrača.

"Bilo je jedno 5.000 stranih posmatrača, koji su rekli šta su rekli i otišli kući. Postoje dvojica koja se ne slažu sa sobom, a potpisali su svoje izveštaje na mestima gde su posmatrali, dakle, gde su lično svedočili procesu glasanja", kazao je Krstić.

Kako je naveo, samo tri strana posmatrača su aktivno učestvovala u izbornom procesu.

"Dakle, ne učestvuje 5.000 posmatrača, ne daju intervjue, ne nastupaju na N1, na Novoj S, u NIN-u ili Vremenu. Samo dvojica to rade i jedan Slovenac. Dakle, vidim dvojicu, odnosno trojicu koja aktivno učestvuju u kampanji kojom oni dokazuju nešto što nisu videli", kazao je Krstić.

Na pitanje da li je blizu scenario iz 1996. godine, kada su u pitanju međunarodni posrednici, Krstić je naveo da smo daleko od toga.

"Stejt department je istog trenutka poslao poruku 'radujemo se nastavku saradnje sa vladom'. Tu nema ni govora o bilo kakvom stranom faktoru koji će doći, vidim da su oni jedva čekali da nastave saradnju sa vladom i pozvali su sve učesnike da idu kući pošto dolaze praznici", kazao je Krstić.

Krstić je istakao da on ne lobira da istina ostane neotkrivena.

"Ja mislim da se treba pozabaviti državnim primedbama, mislim da je u interesu svakog građanina Srbije da se otkrije istina", zaključio je Krstić.