5. januar 2023 12:58

Zavetnici: Zahvalnost državama koje su povukle priznanje tzv. Kosova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zavetnici: Zahvalnost državama koje su povukle priznanje tzv. Kosova

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Srpska stranka Zavetnici zahvalila je danas Libiji, Maldivima, Svetoj Luciji, Antigvi i Barbudi, Esvatiniju, Gvineji, Gabonu, Burkini Faso i Somaliji na odluci da povuku priznanje tzv. Kosova.

"Sve veći broj zemalja koje su spremne da preispitaju svoj odnos prema Prištini i povuku priznanje pokazuje da se projekat takozvane kosovske nezavisnosti sve više kruni i da je on u novim međunarodnim prilikama neodrživ", saopštila je stranka Zavetnici.

Navodi se da u takvim okolnostima ulazak samoproglašenog Kosova u UN zavisi isključivo od pristanka Srbije i zaključuje da se zato na našu državu vrši kontinuirani pritisak da prihvati pravno-obavezujući sporazum, koji bi kosovskim Albancima osigurao punu međunarodnu verifikaciju državnosti.

"Pozivamo državno rukovodstvo da ne prihvata zapadne modele rešavanja pitanja KiM i da istraje na putu daljih povlačenja priznanja. To je najbolji i najpouzdaniji način da se osujete pokušaji Prištine da uđe u najvažnije međunarodne organizacije i da se zaštite državni, nacionalni i bezbednosni interesi Srbije u pokrajini", ističe se u saopštenju Zavetnika.