13. januar 2024 15:14

Milićević uručio novogodišnje paketiće deci na Institutu za onkologiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević uručio novogodišnje paketiće deci na Institutu za onkologiju

Foto: TANJUG/MINISTAR BEZ PORTFELJA ZADUŽEN ZA DIJASPORU/ MILICA GAJOVIĆ

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je povodom obeležavanja Srpske nove godine, uručio novogodišnje paketiće deci koja se leče na odeljenju za pedijatriju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Paketići za mališane na onkologiji dar su Srba iz Hrvatske, a ministar Milićević predao ih je načelnici pedijatrije Lejli Paripović, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na Institutu se leče deca sa najtežim oblicima tumora, koja dolaze iz cele Srbije, ali i Crne Gore i Republike Srpske.

"Da su Srbi jedinstveni gde god živeli još jednom su pokazali naši sunarodnici koji žive u Hrvatskoj, a koji su me zamolili da uručim njihovu donaciju deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Hvala svim lekarima ovog Instituta koji se bore za najteže pacijente, a posebno doktorki Paripović i njenim kolegama sa pedijatrije. Jedina novogodišnja želja koju sam joj uputio je da u narednim godinama imaju što manje posla", rekao je Milićević.

Paripović je upoznala ministra sa radom pedijatrijskog odeljenja na onkologiji i posebno se zahvalila svim donatorima koji se trude da ulepšaju praznike mališanima koji se leče na Institutu.