18. januar 2024 14:46

MDULS: Rikanović nije upisan na više adresa u biračkom spisku, samo na Voždovcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

MDULS: Rikanović nije upisan na više adresa u biračkom spisku, samo na Voždovcu

Foto: Shutterstock.com/godongphoto, ilustracija

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) danas je demantovalo navode pojedinih medija da je građanin po imenu Budimir Rikanović upisan na više adresa u Jedinstvenom biračkom spisku, navodeći da je prvi put upisan u birački spisak na Voždovcu 2022. godine, gde je glasao na izborima održanim 17. decembra i da od tada njegova adresa nije menjana.

Ministarstvo je u saopštenju odbacilo navode Nove da se ime građanina Budimira Rikanovića 2023. godine našlo na biračkom mestu u Beogradu za lokalne, a na adresama u Zvorniku i Loparama za parlamentarne izbore.

Kako su naveli, Rikanović je glasao u Bosni i Hercegovini na parlamentarnim izborima koji su održani 2022. godine i to prema izabranom mestu glasanja u inostranstvu.

Ministarstvo naglašava da su sve promene koje su vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama i ocenjuju da je reč o još jednom pokušaju opozicije da kod građana stvore zabunu i pometnju u vezi sa Jedinstvenim biračkim spiskom i da, bez obzira na slobodno izraženu volju naroda na izborima 17. decembra, silom preuzmu vlast u Srbiji.

Dodali su da su izbori koji su održani 17. decembra bili apsolutno demokratski, regularni i legitimni.

Prema pisanju Nove, koja se poziva na podatke Crte, Budimir Rikanović 2023. godine bio je na biračkom spisku za lokalne izbore u Beogradu, dok je za parlamentarne bio prijavljen na dva glasačka mesta u Bosni i Hercegovini - Zvorniku i Loparama, a kako navode, 2022. godine bio je prijavljen na parlamentarnim izborima na ukupno sedam mesta.