19. januar 2024 17:50

Ljig: Izabrana nova opštinska vlast, Milomir Starčević novi predsednik opštine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ljig: Izabrana nova opštinska vlast, Milomir Starčević novi predsednik opštine

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

LJIG - Na danas održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ljig izabrano je novo opštinsko rukovodstvo, a za predsednika Opštine izabran je Milomir Starčević u ime Sprske napredna stranke, za koga je glasalo 12 od 23 odbornika.

''Za mene je ovo velika čast, ali i odgovornost. Ovu funkciju pre svega vidim kao timski rad i očekujem dobru saradnju, nastavak započetih i pokretanje novih infrastrukturnih projekata, a kroz ekonomsko jačanje modernizaciju opštine u svim segmentima. Takođe, želim sa ovog mesta da se zahvalim svim građanima koji su podržali listu Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, kao i listu Aleksandar Vučić - Ljig ne sme da stane i koji razumeju i veruju da je to politika koja će doneti najbolje rezultate za Ljig i za Srbiju. Naš najvažniji zadatak je pokretanje industrijske zone i otvaranje novih radnih mesta'', rekao je Starčević.

On je istakao da je to prioritet svih prioriteta, jer bi nova zaposlenja mnogo toga promenila.

''Na tom putu dobili smo bezrezervnu podršku Vlade Republike Srbije i premijerke Ane Brnabić koja je nedavno posetila Ljig. Koristim priliku da upoznam da je urađena kompletna projektna dokumentacija za rekonstrukciju Predškolske ustanove „Kaja“, Doma zdravlja „Ljig“, osnovne škole „Sava Kerković” u Ljigu, kao i izgradnju fiskulturturne sale srednje škole „Hiljadu trista kaplara“ u Ljigu. Na nama je da zajedničkim snagama, marljivim radom da se izborimo da ovi projekti budu realizovani, svakako za sprovođenje najvažnijih projekata verujemo da ćemo imati podršku države”, rekao je Starčević.

Miomir Starčević, poverenik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Ljigu, u prethodnom sazivu bio je odbornik SO Ljig.

Na današnjoj sednici takođe je izabran i zamenik predsednika Opštine Ljig, a to je Dragan Stevanović iz GG „Zajedno i odlučno za opštinu Ljig”, kao i predsednik opštinskog parlamenta Veselin Šiljegović.