6. januar 2023 19:33

POKS: Maksimalno osuditi teroristu koji je ranio dvojicu srpskih dečaka na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

POKS: Maksimalno osuditi teroristu koji je ranio dvojicu srpskih dečaka na KiM

Foto: Shutterstock.com/Gorodenkoff, ilustracija

BEOGRAD - Pokret obnove Kralјevine Srbije najoštrije osuđuje teroristički napad u kojem su ranjena dvojica srpskih dečaka u opštini Štrpce na Kosovu i Metohiji i traži da se uhapšeni terorista osudi na maksimalnu kaznu za ovaj zločin.

"Mučki i kukavički napad na srpsku decu koja su na Badnji dan išla da seku badnjak pokazuje svu podmuklost albanskih terorista i njihovu nameru da izazovu novi pogrom našeg naroda sa Kosova i Metohije. Uhapšeni počinilac mora biti osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu, kako bi se pokazalo da napadi na naše sunarodnike neće biti tolerisani", izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović

On je dodao da je napad na nevinu srpsku decu posledica retorike Alјbina Kurtija, a da je cilj zastrašivanje Srba.

"Očigledno je da albanskim secesionistima ne odgovara mir, pa su odmah nakon uklanjanja barikada na severu Kosova požurili da stvore nove tenzije i eskalaciju nasilјa", naveo je Mihailović.

Dvojica srpskih dečaka ranjeni su ranije danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.